Over mij

Ik ben Hanneke Wiefferink en Intensmens is sinds 2008 mijn creatief loopbaanbureau. 

Het is mijn missie om leerkrachten te helpen bij het vinden van het werk wat bij hen past en help hen hoe ze meer vanuit hun kwaliteiten en talenten hun werk kunnen inrichten. Leerkrachten zijn dagelijks bezig om hun leerlingen tot bloei en tot ontwikkeling te laten komen. Dat is ook wat ik leerkrachten gun.

Leerkrachten in het basisonderwijs zijn vaak gedreven, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kunnen het lastig vinden om hun eigen “ik” voorop te stellen. Door alles wat erop hun afkomt; de invoering van het passend onderwijs, de inspectie-eisen, mondige ouders en de verplichte bij-en nascholingscursussen, kan het zijn dat ze dreigen vast te lopen. Ze kunnen het lastig vinden om hun eigen grenzen te bewaken, waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan als gevolg van stress. Leerkrachten geven niet gauw op; ze blijven vaak te lang doorlopen tegen beter weten in. In mijn praktijk begeleid ik regelmatig leerkrachten die stressklachten hebben of een burnout hebben gehad en weer toe zijn aan terugkeer in hun eigen baan of op zoek willen naar ander werk.

Als je stress ervaart, kan het zijn dat het je tijdelijk niet lukt om creatief na te denken welk werk voor jou geschikt zou kunnen zijn. Ik wil je helpen weer rust in je hoofd en zelfvertrouwen te krijgen. Loopbaanontwikkeling gaat over zelfkennis en zelfregie. Jij kunt bepalen hoe jij je wilt voelen; omdat jij weet wie jij bent en waar jij voor staat, dan kun je beter omgaan met situaties waar je geen of weinig invloed op hebt; zoals allerlei verwachtingen en verplichtingen die op je af komen; gedwongen ontslag of reorganisaties. Als je trouw bent aan je eigen waarden en weet wat jij het belangrijkste vindt in je leven, kun je goede keuzes maken.

Ik werk graag met mensen die zich openstellen voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling zoals in het basisonderwijs en affiniteit hebben met creativiteit in de meest brede zin van het woord, omdat ik weet dat creatieve werkvormen mensen kunnen helpen om oplossingsgerichter te worden.

Ik wil je bewust maken van jouw verlangens, drijfveren, waarden, kwaliteiten en talenten. Elk mens is uniek, en daarom bied ik aandacht voor het individu en maatwerk binnen mijn loopbaanprogramma’s. In mijn praktijk Intensmens maak ik tijdens het coachen en trainen gebruik van speelse en beeldende werkvormen (inspirerende foto’s, coachspellen, teken-en schildersessies, collages, vision boards maken en schrijfopdrachten). Met behulp van de beeldtaal kun je onbewuste kennis en informatie zichtbaar maken. Daarnaast baseer ik mijn werkwijze op de enneagrammethode en het oplossingsgericht coachen.

Daarnaast bied ik je mijn kennis en ervaring met betrekking tot de inzet van essentiële olien (DoTerra). Deze olien kunnen ondersteunend en helend zijn voor je dagelijkse welbevinden (zowel psychisch als lichamelijk). Ik bied geregeld informatieve workshops over deze essentiële olien die ik verzorg met een gastdocent, zodat je zelf kunt bepalen of je hier gebruik van wilt maken of niet.

Zelf heb ik meerdere loopbaanswitches gemaakt, de regie gepakt en mezelf doorontwikkeld. Daar heb ik nooit spijt van gehad ! Het geeft mij zelfvertrouwen, dat ik zelf in staat ben om werk te vinden of te creëren. En dat gun ik jou ook als je daar mee zit te worstelen.

Op mijn facebookpagina  en instagram vind je geregeld informatie over mijn werkwijze, vacatures en loopbaantips. Ook is het mogelijk dat je je abonneert op gratis inspiratie en loopbaantips. Ik stuur je deze periodiek via de mail toe en blijf je ook op de hoogte van mijn aanbod. Als jij ook graag meer regie wilt over jouw loopbaan en met meer plezier wilt werken kun je een vrijblijvend gesprek bij me aanvragen. Je bent van harte welkom.

Ervaringen van klanten 

“In mijn ogen kan Hanneke er heel goed voor zorgen dat jouw talent in combinatie met een bult zelfvertrouwen er voor gaat zorgen dat je je eigen missie op het gebied van werk (maar ook in je leven) gaat volgen. Hanneke stapt in op een diepere innerlijke laag en haalt deze naar boven om vervolgens te gaan knallen, zodat je succesvol aan een nieuwe uitdaging gaat beginnen! Het inzetten van inzichtkaarten, tekenopdrachten en andere creatieve opdrachten was voor mij een feest. Hanneke weet de informatie die daar uitkomt goed om te zetten naar concrete stappen op het gebied van werk.”

Mara Meulenbeld- voormalig leerkracht

“Hanneke heb ik leren kennen als een coach die op een prettige en betrokken wijze mensen in beweging krijgt. Ze is direct, pragmatisch en sensitief. Ze houdt daarbij een goede afstemming met de opdrachtgever. Ik heb inmiddels al enkele jaren ervaring met haar en ik blijf onder de indruk van hoe ze op een positieve manier het denkproces bij mensen weet om te zetten naar concrete stappen.”

Karina Meulenbroek-HR adviseur in het basisonderwijs